Tentoonstelling Academie Antwerpen

Print draw think

te bezichtigen tot 18 september

na afspraak , tel 0477234095

Finnisage zondag

19 september van 14 tot 18 uur 2021

Tentoonstelling Academie Antwerpen
Tentoonstelling Academie Antwerpen
Martyr V composition

Peter Bosteels

Martyr V composition

Peter Bosteels (55) is meer dan vijfendertig jaar houtgraveur. Na zijn studie aan Sint Lukas en het Nationaal Hoger instituut te Antwerpen werd hij aangesteld aan de koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen als docent hoogdruk.

Hij is coördinator van de afdeling Vrije Grafiek en heeft verschillende jaren gezeteld in de Departementsraad en ook in het inrichtingsorgaan van de AP-hogeschool en in verschillende commissies en raden.

A4 Polychrome Zerkall 2021

Peter De Boeck

A4 Polychrome Zerkall 2021

All artworks shown, are create by using lithography. Not only is it a medium that is perfect to create a spontaneous and fast edition, it’s also a very physical technique, in which the artist can completely disappear while working.

The specific characteristics of the technique influence the image strongly and give the opportunity to create a very personally language.

After eating their crazy Horse

Bart 'd Eyckermans

After eating their crazy Horse

Beeldhouwer

Commandeur in de Orde van Leopold II

Dick-koppen 1

Lou Gils

Dick-koppen 1

Lou Gils is actief als beeldend kunstenaar op gebied van tekenen, vrije grafiek, schilderen, graveren, zilversmeden, muziek, schrijven, exacte wetenschap en medemensen.

Hij stelt tentoon in binnen- en buitenland.

werk van Hannelore Vandijck

Van Dijck Hannelore

Hannelore Van Dijck (Wuustwezel, °1986) maakt tekeningen die vaak het geheel van een oppervlak bedekken; een vel papier, een stuk textiel, de vloer of de muren van een ruimte.

De motor voor het
tekenen is een minutieuze zoektocht naar de relatie tussen het detail en het geheel.

Al tekenend zoekt ze verbinding met de omgeving en de ondergrond waarop ze werkt. Ze bestudeert het oppervlak en zoekt naar de textuur die bepaalt hoe het licht weerkaatst wordt, naar het ruimtelijke karakter van een vlak.

Werk 3  van Styn Vanbrabant

Vanbrabant Styn

Styn Vanbrabant laat zich in zijn tekeningen en etsen inspireren door vaak vervreemdende, maar nooit onbekende merkwaardige vormen en monumentale sculpturen in een schier oneindige lege ruimte.

Ze lijken op meteorieten of draperieën met donkere holten, kraters en verborgen ruimten.

Maar anderzijds ogen ze bevreemdend zacht als de plooien in hersenen. Vrij van definieerbaar formaat of functie komen ze toch vaak monumentaal over.

Epreuve d'Artiste
2021-09-09 16:57:30
galerij, grafiek, gallery, graphic arts, Epreuve d'artiste
30
background, top, top-left, top-right
square, big, portrait, landscape
75%, 50%, 25%